HERITAGE

Ricardo van Landschoot, zaakvoerder van UMAMI Cosmetics, nodigde kunstfotograaf Vincent Lagrange uit voor een unieke samenwerking. Hij wilde een boodschap brengen over natuurlijke schoonheid en tegelijk iets terugdoen voor de natuur.

VINCENT LAGRANGE: 

“ik wilde een eenmalige hommage brengen aan het fantastische oeuvre van mijn vader. Hij zou vandaag 30 jaar actief zijn als fotograaf. Heritage is dus een eerbetoon: aan de natuur en aan hem. Het combineert de visie van mijn vader met mijn persoonlijke visie op natuurlijke schoonheid.”

Heritage heeft meerdere lagen. Het is een unieke ode aan natuurlijke schoonheid. Het wijst ons op onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de natuur. En het vertelt het verhaal van de artistieke nalatenschap van de gerenommeerde naaktfotograaf Marc Lagrange aan zijn zoon Vincent Lagrange.

De kunstenaar liet zich inspireren door zijn passie voor de natuur, het ochtendlicht en de muze van zijn vader zaliger: Dorith Mous. Hij bracht daarvoor het vaste team van zijn vader eenmalig weer samen. Een bijzonder moment dat een speciaal gevoel losweekte. Bovendien trok hij midden in de nacht naar natuurgebied Het Zwin voor de perfecte set-up, zodat de ochtendzon het kunstwerk mee vorm gaf.

VINCENT LAGRANGE:

“dit eerbetoon is voor mij de hoogste vorm van respect. Een hulde met een knipoog, aangevuld met mijn eigen visie op dieren en de natuur. Tijdens de fotoshoot leek het net alsof mijn vader erbij was. Dat onbeschrijfelijke gevoel, de schakeringen van het licht, het samenspel in de lucht en de samenwerking met Dorith Mous brachten me echt terug naar vroeger.”

UMAMI Cosmetics nam niet alleen het initiatief voor deze samenwerking. Het merk sponsorde ook de productie. Bovendien schenkt CEO Ricardo van Landschoot de integrale opbrengst van de veiling aan een ecologisch project van Het Zwin. Daarmee is de cirkel rond, want Heritage geeft zo iets terug aan de natuur en de toekomstige generaties.

HELP US GIVE BACK TO NATURE.

JOIN THE AUCTION SALE BY BONHAMS AT PRADO.

ALL PROCEEDS GO TO AN ECOLOGICAL PROJECT AT ‘HET ZWIN’.

Bieden op het unieke kunstwerk ‘Heritage’ kan op de veiling van Bonhams in PRADO Zoute. Als koper win je twee maal: je krijgt een prachtig, uniek werk én schenkt een mooie som aan een ecologisch project van het Zwin. Zo geef je terug aan de natuur.

HERITAGE BY VINCENT LAGRANGE X UMAMI COSMETICS

ARCHIVAL PIGMENT PRINT ON CANSON PLATINE, 120 X 180

EDITION 1/1 ZWIN 2021

THE MAKING OF