Een volle agenda, een drukke baan, kinderen naar school brengen… Wij kunnen allemaal wel wat extra energie in de ochtend gebruiken. Je energieniveau bepaalt toch voor een groot deel hoeveel je voor elkaar kunt krijgen. Maar hoe zorg je ervoor dat je fris en energiek aan je dag begint? Met onze handige tips kun je jezelf lichamelijk en geestelijk een boost geven zodat iedere dag een productieve dag wordt.

Begin de avond ervoor

Heb je ’s ochtends weinig tijd, dan kun je de avond ervoor gebruiken om alvast je outfit klaar te leggen. Het is ook handig als de ingrediënten voor je ontbijt klaar staan.

Zorg voor voldoende nachtrust

Wij hebben 8 uur slaap nodig, maar helaas is het niet altijd haalbaar. Probeer om de laatste 2 uur voordat je gaat slapen niks meer te eten en geen alcohol meer te drinken. TV kijken en op je telefoon scrollen houden je ook uit je slaap.

Neem een koude douche

Een korte, koude douche is ideaal om goed wakker te worden. Begin met warm water en draai aan het einde even de warmte knop uit. De koude stralen zorgen niet alleen voor dat je wakker wordt, maar ze zijn ook goed voor je lichaam en geest. Koud douchen vermindert stress, het remt ontstekingen en het is goed voor je bloedsomloop en je immuunsysteem. De foaming shower gels van Umami zorgen voor een heerlijke, frisse start van de dag. Geniet van de opwekkende geuren van Woody Lemons of Fresh Leaves terwijl je huid op een milde wijze gereinigd wordt. 

Mediteer

Een ochtendmeditatie helpt om negatieve gedachtes los te laten en jezelf positief in te stellen zodat je opgewekt en energiek aan de nieuwe dag kunt beginnen. En het hoeft ook helemaal niet lang te duren, 5 tot 10 minuten is al voldoende. Morning yoga kan ook helpen om je dag vrolijk en ontspannen te beginnen.

Wees dankbaar

Waar ben je dankbaar voor? Sta elke ochtend stil bij alles waar je blij mee bent. We worden vaak gedreven door wat wij missen of wat nog beter kan. Hierdoor kun je een negatief gevoel krijgen over je omgeving en jezelf. Sta juist stil bij wat je wel hebt, zelfs de kleinste dingen. Neem de tijd zodat je de dankbaarheid echt voelt. Hoe vaker je het doet, des te positiever en gelukkiger je zult zijn.

Ontbijt altijd

Ze zeggen niet voor niks dat je ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Het geeft je stofwisseling een kickstart en het helpt om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren. Neem de tijd om te ontbijten en geniet van een moment voor jezelf voordat je de deur uitgaat. Begin met een glas lauwwarm water met versgeperste citroen om je lever te activeren. Kies voor gezonde producten zoals havermout, noten, fruit, zelfgemaakte smoothies of eieren en probeer toegevoegde suikers te vermijden.

Beweeg

Ook lichaamsbeweging geeft je energie. Als je de mogelijkheid hebt, laat de auto staan en loop of fiets naar je werk. Een korte wandeling in de ochtend is ook al voldoende om je lichaam en geest op te frissen. Voor de fanatiekelingen onder ons: je kunt ook hardlopen of de sportschool een bezoek brengen voordat je naar je werk gaat.

Neem je agenda door

Begin je werkdag met het doornemen van je agenda. Zo weet je gelijk waar je prioriteiten voor de dag liggen en kun je efficiënter werken.

 

Enjoy your morning!

Recente berichten: