Het vertalen van verrassende (smaak) combinaties naar een unieke geurbeleving.

Umami vindt zijn oorsprong in Zeeuws- en West-Vlaanderen, het stukje land wat uitblinkt op gastronomisch niveau. De samenwerking tussen 2 bedrijven die al decennia lang actief zijn in de wereld van huidverzorging heeft geleid tot ‘UMAMI.’

Umami is van oorsprong een Japans woord dat ‘heerlijkheid’ of ‘hartig’ betekent. Naast de 4 basissmaken: zout, zoet, zuur en bitter, staat vast dat onze smaakpapillen ook gevoelig zijn voor een vijfde smaak, namelijk umami.

De Japanse professor Kikunae Ikeda beschreef reeds in 1908 een nieuwe basissmaak tijdens het proeven van een bouillon op basis van zeewier. Hij was ervan overtuigd dat deze smaak niet kon worden samengesteld uit de vier andere basissmaken. Professor Ikeda vond deze nieuwe smaak een aangename smaakervaring en noemde deze daarom umami, het Japanse woord voor smakelijk.

Een smaak omschrijven is altijd moeilijk en dit geldt in het bijzonder voor de umamismaak die niet kan terugvallen op de bekende basissmaken. Termen als hartig, vleessmaak en bouillonachtig zijn vaak gebruikt in een poging de umamismaak te omschrijven. Tot op vandaag is geen enkele Westerse taal erin geslaagd een eigen term voor de vijfde smaak in te voeren. Vandaar dat nog overal de Japanse naam wordt gebruikt.

En hieruit is het idee ontstaan om verrassende smaakcombinaties te gaan verenigen in een unieke geurbeleving, met een positief effect op zowel lichaam als geest. De producten van UMAMI zijn verrassende (geur) combinaties met uitdagende structuren en dit alles mooi in balans.

ONZE GEUREN

De producten van UMAMI zijn nieuw, verfrissend en onweerstaanbaar. Eveneens zijn ze vrij van parabenen en van de hoogste kwaliteit. De heerlijke geuren komen tot stand door de verrassende en unieke combinaties van de ingrediënten.

Pure blossoms
Pure blossoms
Een klassieker vol met positieve eigenschappen. Lotus en jasmijn zorgen voor een warm, bloemig aroma met een exotische toets. Heeft een ontspannend en rustgevend effect op lichaam & geest.
Sweet spices
Sweet spices
Het gebruik van waardevolle ingrediënten met als resultaat een zachte, zoete geur van vanille die gepaard gaat met een kruidentoets van saffraan. Ideaal voor een fluweelzachte huid met een stoere geur.
Woody lemons
Woody lemons
De combinatie van een milde, frisse geur van citrusvruchten in perfecte harmonie met de zoete, rijpe geur van cederhout. Deze unieke samenstelling heeft een verfrissend & revitaliserend effect op de huid.
Fresh leaves
Fresh leaves
Het gebruik van Japanse munt, vergezeld van een kruidige hint van gember, resulteert in een aangenaam warm en bloemig geurboeket met een exotische nuance. Het bevordert een rustgevende en kalmerende invloed op zowel het lichaam als de geest.
Oriental Herbs
Oriental Herbs
Een ware ontdekkingstocht van sensuele en warme geuren van o.a. Sandelhout & Piment. Droom even weg en waan je op reis in het betoverende midden-oosten.