In deze bizarre tijden proberen we ons zoveel mogelijk te houden aan de voorzorgsmaatregelen en moeten we onze handen heel vaak wassen. Talloze onderzoeken en studies hebben aangetoond dat grondig wassen van de handen met zeep de beste manier is om verspreiding van ziekten tegen te gaan. Een goede handhygiëne draagt bij om uzelf en andere gezond te houden.

De beste methode om de handen te wassen

Natuurlijk is niet enkel de frequentie , hoe vaak je je handen wast , van belang , maar natuurlijk ook hoe je dit doet. Vele mensen wassen hun handen vluchtig , maar dit dient grondig te gebeuren! Enkele belangrijke richtlijnen : was je handen altijd onder stromend water , gebruik vloeibare zeep, verdeel deze zeep over de gehele hand , dus ook onder de nagels en tussen de vingers ! Was de handen voldoende lang en spoel ze grondig af zodat er geen zeepresten achterblijven . Sluit de kraan met een papieren handdoekje en droog vervolgens de handen grondig met een schoon papieren handdoekje.

Verzorging van je handen

Dus als het goed is wassen wij onze handen nu veel vaker dan normaal waardoor veel mensen last krijgen van droge handen , eczeem, irritatie en wondjes op de handen. Waar je je handen nu mee wast is best belangrijk als het gaat om de gezondheid van je huid. Een nadeel van de goedkoop- geproduceerde zepen zijn de ingredienten. De gebruikte sulfaten en chemische conserveringsmiddelen zijn agressieve ontvetters, die wel vuile verwijderen maar ook de huid uitdrogen , dus zeker niet huidvriendelijk ! Gelukkig is de cosmetica branche niet stil blijven staan en zijn er volop alternatieve ingredienten ontwikkeld die vriendelijker zijn voor de huid. De verzorgende en hydraterende handwash en handlotion van Umami Exclusive Cosmetics zijn voorzien van arganolie. Deze zorgt er als rijke voedingsbron voor dar de huid heerlijk zacht en soepel aanvoelt, herstelt de huid op natuurlijke wijze en laat haar weer stralen als nooit tevoren.

Extra care

Goed , nu weet je hoe en met wat voor producten je vanaf nu je handen het beste kunt wassen. Maar hoogstwaarschijnlijk zijn de handen op dit moment al erg droog. Om de huid extra te verzorgen en te laten herstellen is het dan ook zeer aan te raden om handcream te gebruiken. De rijke handcream van Umami Exclusive Cosmetics bevat allantoine, aloe vera en bisabolol. Deze ingredienten zorgen voor herstel en regeneratie van de huid en heeft een mild en kalmerend effect op de gevoelige en geirriteerde huid. Het advies is daarom om juist ’s avonds voor het slapen gaan de handen goed in te smeren. Zo kan de huid ’s nachts herstellen, waardoor je overdag wellicht maar een tot twee keer hoeft bij te smeren.

Take care !

Recente berichten: