De temperatuur stijgt en het belooft een zonnige zomer te worden. Is jouw huid net zo klaar voor de zomer als jijzelf ? Het moment om je huidverzorging hierop aan te passen. Wil jij ook het geheim van een summerproof huid ontdekken ? Met deze zomertips tover je direct een gezonde zomergloed !

All about the aqua

Cliché of niet , maar blijf voldoende water drinken. Als je water drinkt , voelt je huid minder droog aan en ziet je huid er een stuk gezonder uit. Hydrateer jezelf dus , alles herstelt bovendien beter en sneller ! Geen zin meer in kraanwater ? Voeg dan wat kleurrijk fruit of groene muntblaadjes toe voor een gezond – calorievrij – smaakje.

Selftan

De zon aanbidden kan ook zonder bakken. Zonne mag maar doe je verantwoord, want uren bakken is passé. Er zijn diverse tanning producten verkrijgbaar, bijvoorbeeld tanning drops. Deze druppels meng je heel handig door je dagcreme of je UMAMI Body Cream. Op deze manier is het makkelijk om een natuurlijke teint te bereiken die bij je huid past.

Dag & Nacht

Je gezicht wordt eigenlijk het meest blootgesteld aan zonlicht en UV stralen. Des te beter om deze letterlijk dag & nacht te beschermen. Vooral hydrateren is daarbij belangrijk. Gebruik bij voorkeur een gezichtscrème met een sunblock , deze biedt een effectieve bescherming tegen de zon en voorkomt daarbij direct vroegtijdige huidveroudering. Maar vergeet niet dat welke dagcrème dan ook geen vervanging is van zonnebrandcrème! Na een lange dag in de zon is een voedende , hydraterende nachtcrème een must. Deze helpt de huid met het herwinnen van zijn natuurlijke glans en structuur.

Scrubben

Zeg eens eerlijk , we scrubben véél te weinig. We hebben vaak last van droge benen en armen en dit is één van de redenen. Onze huid vernieuwt zich dagelijks en laat daardoor dode huidcellen achter. Door je huid te scrubben met de UMAMI Body Scrub op basis van 100% natuurlijke aarbeienpitjes , verdwijnen deze direct.  Je huid voelt ook veel zachter en gezonder aan. En het belangrijkste tijdens de zomer ; je wordt hierdoor sneller bruin en houdt je kleurtje ook langer ! Mocht je daarnaast ook zelfbruinende lotion gebruiken, dan is scrubben nóg  belangrijker. Door het scrubben krijg je resultaat zonder vlekken.

Smeren

Zo krijg en hou je langer je bruine kleurtje. Doe dit tijdens het zonnen met een lekkere olie of  zonnebrandcrème met je juiste beschermingsfactor. Vergeet niet dat zonnebrandcrème pas na 30 minuten optimaal werkt, ruim van te voren insmeren is dus noodzakelijk en herhaal dit iedere 2 uur.

Toch verbrand ?  Het is heerlijk om een ontspannen douche te nemen na een dagje strand of zwembad. Maar zowel een hele koude als een hete douche is niet echt aan te raden. Kies voor een milde temperatuur ( ca. 30-35 graden ). Gebruik de Umami Foaming Shower Gel , de doorzichtige gel verandert in heerlijk schuim dat zijdezacht aanvoelt op de huid. Je huid zal ontspannen, verkoelen en het zand, chloor , zout en zweet wegspoelen.

Ook heel belangrijk is smeren na het zonnen ! De hydraterende Body Cream van UMAMI op basis van shea butter is dan een feestje voor je huid. Maar waarom is het zo belangrijk om te smeren voor dat kleurtje en je huid ? Op deze manier heeft je huid gedurende de avond en de nacht de tijd ( om te vochtbalans ) te herstellen.

Recente berichten: