Door het ( zeker nu …) vele handen wassen, temperatuurschommelingen en een drogere lucht worden onze handen erg droog. Waar let jij op bij de keuze van een verzorgende handcrème ; Ga jij voor een lekkere geur of weet jij welke ingrediënten ervoor zorgen dat je huid nog verder uitdroogt ? Iets wat je juist wilt voorkomen !

Droge en schrale handen is echt iets waar je aankomende herfst en winter weer vaker last van kunt krijgen. De temperatuurverschillen van binnen naar buiten zijn soms groot. Dit geldt ook voor de luchtvochtigheid. Hoe droger de lucht . hoe meer vocht er uit je huid wordt onttrokken. In het aankomende seizoen worden de huizen minder gelucht en de verwarming staat aan , zodat het binnen lekker behaaglijk is. Die grote verschillen qua temperatuur en luchtvochtigheid zorgen ervoor dat je huid uit balans raakt.

En als je dan bedenkt dat we gemiddeld 10 x per dag onze handen wassen , zal dat zeker niet helpen. Door het gebruik van water en vooral ( geparfumeerde ) zeep drogen je handen nog verder uit. De desinfecterende handgels die we nu ook veelvuldig gebruiken doen hier ook geen goed aan. Door het vele wassen krijgt je huid daarnaast niet de tijd om te herstellen van de vorige wasbeurt. Hoe zorg je er dan voor dat je handen beschermd worden ?

Veel mensen zijn niet gewend aan het gebruik van een handcrème. Deze voelen vaak onnodig lang vet aan. Dat is niet prettig wanneer je werk doet waarbij je handen belangrijk zijn. Niets zo vervelend wanneer je glibbert over je toetsenbord. Toch hoort die extra verzorging eigenlijk wel in je verzorgingsritueel.

Let bij de aanschaf van je handcrème echter wel op de ingrediënten die hierin verwerkt worden. Wanneer je kiest voor een alledaagse crème, zitten hier vaak stoffen in ( bv. paraffine ) zijn toegevoegd. Die stoffen zorgen er helaas niet voor dat je huid vocht vasthoudt, terwijl dat juist wel is wat je wilt. Je kunt daarom beter een handcrème gebruiken die natuurlijke ingrediënten bevat. De rijke handcrème van UMAMI  verrijkt met allatoine zorgt ervoor dat droge handen opnieuw gevoed en gehydrateerd worden. De crème trekt snel in en maakt de huid weer soepel.

Werk je veel met je handen ? Dan verdienen ze na een lange werkdag extra aandacht met een ontspannende en verzorgende massage. Die doe je eenvoudig zelf :

Zet je elleboog op tafel en masseer elke vinger met je handcrème

Dit doe je vanaf de bovenkant naar beneden en weer terug

Masseer vervolgens het V-tje tussen duim en wijsvinger met je andere hand

Tot slot maak je met je duim draaiende , masserende bewegingen eerst over de bovenkant , daarna over de onderkant van je hand.

Take care !

Recente berichten: