De temperaturen dalen, blaadjes vallen van de bomen en het is langer donker ’s ochtends en ’s avonds ! Zucht…Je laat je meeslepen met het weer , je hebt nergens zin in en voelt je sip. Gevoelig voor een najaarsdip ? Laat die donkere wolk boven je hoofd verdwijnen en zorg dat je weer straalt alsof het zomer is , want met deze tips houd je de najaarsdip tegen.

Ga naar buiten en beweeg

De zomer was vol actie en nu lig je plotseling maar op de bank tv te kijken ? Helaas niet het beste idee tegen een najaarsdip, want juist nu heb je behoefte aan daglicht. Daarom is bewegen in de frisse lucht veel beter. Je tankt daarbij vitamine D en je lichaam produceert in verhoogde mate het “gelukshormoon “ serotine. Ga daarom minstens een uur per dag naar buiten – een wandeling in het bos , een blokje om met de hond of een rondje hardlopen in de middagpauze zijn echte stemmingsboosters.

Drink genoeg en eet gezond

Laat jezelf niet uitdrogen en drink net zoveel als je in de zomer zou doen. Genoeg water drinken en gezonde voeding eten hebben een positieve invloed op je stemming. Het geeft je meer energie en dat kun je nu juist goed gebruiken. Spring maar vast op de fiets en zet spinazie, zoete aardappel, eieren , walnoten, pindakaas, kalkoen, pepers en chocolade op je boodschappenlijstje , want dit houdt je dipje op afstand.

Gezelligheid

En ja , als we de komende maanden dan toch meer tijd binnen doorbrengen , maak je huis dan gezellig en knus , zodat het ook fijn is om thuis te zijn. Schaf kaarsen aan en verspreid ze door het huis of doe jezelf een heerlijke roomspray en luxe geurstokjes van UMAMI cadeau. Hmmm, weken genieten van de heerlijke geur in je huis ! Verder zorgen bijvoorbeeld een extra dekentje op de bank , een nieuw kleed op de vloer en misschien wat nieuwe kamerplanten voor een cosy home sweet home gevoel.

Denk positief en spread the love

De bomen kleuren oranje , de lucht kleurt roze en er komen heerlijke geuren vrij. Het najaar heeft ook zijn mooie kanten. Enjoy the little things ! Ook als je je liefde en enthousiasme deelt wordt het groter. Je voelt je gelijk een stuk beter als je iets goeds hebt gedaan voor een ander , niet ? Kook eens een keer voor je ouders , help je opa met zijn smartphone of steun een goed doel.

Trakteer jezelf

Geef jezelf eens iets extra. Trakteer jezelf tijdens de lunch op iets lekkers of koop die paar stoere boots waar je al lang op zit te azen ! Maak ook tijd voor de dingen waar je vrolijk van wordt ! Ga eens een keertje extra naar de kapper , schoonheidsspecialiste , plan een dagje naar de spa met je vriendinnen of een romantische date met je partner. Ook super voor wat extra me-time..,, een spa-avondje in je eigen badkamer , muziekje aan, wijntje erbij en een ontspannend bad met de heerlijke verzorgingsproducten van UMAMI.

Geniet van de herfst !

Recente berichten: