We gebruiken het allemaal, maar de een heeft het harder nodig dan de ander. Iedereen zweet , zo is het nu eenmaal. Overmatig transpireren kan echt een groot probleem zijn. Zweet is eigenlijk geurloos, maar de combinatie van zweet met huidbacteriën produceert die karakteristieke zweetgeur. Hoewel zweten heel nuttig is (door te transpireren blijft namelijk onze lichaamstemperatuur op peil), passen we voor klotsende oksels en een zweetlucht.

Een anti-perspirant is wezenlijk anders dan een deodorant. Een anti-perspirant blokkeert langdurig de uitgangen van de zweetklieren en daarmee de productie van zweet. Een beetje een technisch verhaal , maar metaal zouten die toegevoegd zijn aan de anti- perspirant reageren met het keratine in de huid waardoor er een propje ontstaat en het zweet tegengehouden wordt.

Een deodorant daarentegen voorkomt het zweten niet , maar pakt de bacteriën op de huid aan en verhult de geur . In een “gewone “deodorant zit vaak triclosan of alcohol en flink wat geurstoffen.

Wil je het zweten echt aanpakken dan kan je dus beter een anti-perspirant dan een deodorant gebruiken. De milde en verzorgende anti-perspirant spray van UMAMI beschermt 24 uur lang tegen transpiratie en ongewenste lichaamsgeuren. Is geschikt voor alle huidtypen en verkrijgbaar in de vier verrassende geurcombinaties Woody Lemons , Pure Blossoms , Sweet Spices en Fresh Leaves.

Recente berichten: