Je huid heeft afgelopen zomer veel te verduren gehad. Zon, zeewater, airco’s en feesten tot diep in de nacht kunnen er namelijk voor zorgen dat je huid er droog, duf en minder stralend uitziet. Nu de zomer voorbij is, kunnen je gezicht en lichaam een flinke boost gebruiken. Tijd om je skincare routine bij te stellen.

Reinig je huid

Een goede reiniging is de eerste stap naar een stralende huid. Kies voor een sulfaatvrije reinigingsgel die de vochtbalans van de huid herstelt. Een gel is ideaal voor een diepe reiniging in de ochtend. Voor ’s avonds kun je beter voor een zacht reinigende lotion gaan om make-up op een milde wijze te verwijderen.

Scrubben

Om je huid te herstellen, moet je eerst de dode huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderen. Door dode huidcellen van je huid af te scrubben, zorg je ervoor dat je huid weer glad en glanzend wordt. Scrubben stimuleert ook de bloedsomloop, je huid krijgt meer zuurstof en hydraterende producten kunnen beter in de huid inwerken. Daarnaast helpt scrubben ook om je bruine kleurtje langer te behouden. Een huid die door de zon verbrand is, kan extra gevoelig zijn. Kies voor een zachte scrub met natuurlijke korreltjes die de huid niet zullen beschadigen. De scrubs van Umami zijn op basis van glycerine en met 100% natuurlijke aardbeienpitjes als scrubdeeltjes. Dode huidcellen worden op een milde, maar efficiënte manier verwijderd. Ga zachtjes te werk en scrub je huid 1 á 2 keer per week.

Hydratatie boost

Na een zonovergoten seizoen kun je last hebben van een vochtarme huid. Niet alleen je gezicht, maar ook je lichaamshuid heeft dan een extra boost nodig. Gebruik elke dag een hydraterende crème en besteed daarbij extra aandacht aan je hals en decolleté. De body creams van Umami zijn verrijkt met Shea Butter dat bekend staat om het soepel maken van de huid. Shea Butter is tevens een natuurlijke vochtinbrenger en heeft, in vergelijking met andere natuurlijke oliën, een hoog gehalte aan genezende eigenschappen. Het proces van celvernieuwing wordt gestimuleerd en uitdroging wordt tegen gegaan.

Happy feet

Aan het einde van de zomer heb je waarschijnlijk te maken met droge hielen, kloven en eelt. Een voetenbadje is de oplossing om je voeten te verzorgen en weer heerlijk zacht te maken. En het is ook nog lekker ontspannend. Week je voeten gedurende 10 minuten en zodra ze zacht zijn, kun je gemakkelijk eelt en harde plekken verwijderen. Smeer ze daarna goed in en je voeten zullen binnen no time weer glad zijn en er verzorgd uitzien.

Zonnebescherming

Ook na de zomer is het belangrijk om je huid tegen de zon te blijven beschermen. Zo kun je ook het ontstaan van (nieuwe) pigmentvlekjes voorkomen. In het najaar kun je een hydraterende crème of gel met een lagere beschermingsfactor gebruiken.

Egaliseer je teint

Na de zomer worden donkere vlekjes op het gezicht en decolleté beter zichtbaar. Je kunt producten gebruiken die de melanine productie verminderen (melanine is het pigment dat huid en haar kleur geeft) en verkleuring aanpakken om je teint egaler en stralender te maken. Vraag je schoonheidsspecialiste om advies over professionele behandelingen en peelings.

Zorg voor voldoende nachtrust

Het krijgen van voldoende slaap is niet alleen goed voor je energie, maar ook voor de conditie van je huid. Slaap je te weinig dan heb je meer kans op wallen, rimpels, doffe huid, huidverslapping en puistjes. Probeer dus voldoende slaap te krijgen na de zomermaanden, wanneer je huid extra aandacht nodig heeft.

Recente berichten: